Ви є тут

АМІНОКИСЛОТНИЙ СКЛАД М’ЯЗОВОЇ ТКАНИНИ МОЛОДНЯКУ СВИНЕЙ ЗА ЗГОДОВУВАННЯ БВМД МІНАКТИВІТ

Аналізуються показники амінокислотного складу м’язової тканини молодняку свиней за згодовування нової БВМД Мінактивіт, одержані в науково-господарському досліді на двох групах-аналогах молодняку свиней великої білої породи.

Дослідження показали, що згодовування молодняку свиней нової БВМД Мінактивіт має позитивний вплив на амінокислотний склад м’язової тканини. При цьому серед незамінних амінокислот вірогідно збільшується вміст лізину, метіоніну та лейцину, а також відзначається суттєве збільшення практично всіх замінних амінокислот.

Ключові слова: БВМД, стартер, гроуер, фінішер, згодовування, м’язова тканина, амінокислоти.

  1. Ібатуллін І.І. Годівля сільськогосподарських тварин / І.І. Ібатуллін, Д.О. Мельничук, Г.О. Богданов. – Вінниця: Нова Книга, 2007. – 616 с.
  2. Belitz H.D., Grosch W., Scieberle P. (2001): Food Chemistry,5. Auflage, SpringerVerlag, Berlin. 572.
  3. Остапчук П.П. Качество свинины промышленного комплекса / П.П. Остапчук, Л.Н. Кадиевская, А.Е. Геращенко // Сборник научных трудов ВАСХНИЛ. – М.: Агропромиздат, 1988. – С. 189-191.
  4. Holden J. T. Aminoacid Hools / J. T. Holden. – Amsterdam: Elsevier, 1999. – 815 p.
  5. Marshall H. Jurgens Animal feeding and nutrition / H. Marshall. – Keadall Hunt Publishing Company, 1993. – 573 р.
  6. Малянова Г. В. Аминокислотный и жирнокислотный состав мышечной и жировой тканей у свиней разных пород / Г.В. Малянова // Известия Самарской государственной сельскохозяйственной академии. – 2012. – №1. –
    С. 155–158.
  7. Потребность в белке. Доклад объединенной экспертной группы ФАО/ВОЗ. – Женева, 1966. – № 301. – С. 44-48.
  8. Лысов В. Ф. Основы физиологии и этологии животных / В. Ф. Лысов, В. И. Максимов. – М.: Колос, 2004. – 248 с.
  9. Скареднов Д. Ю. Хімічний склад і фізико-хімічні властивості м’язової та жирової тканини свиней за умов використання білкових соєвих кормів / Д. Ю. Скареднов// Вісник Полтавської державної аграрної академії. – 2013. – №13. – С. 175-178. 
ДолученняРозмір
PDF icon 2015_2_bondarenko_ua.pdf275.53 КБ