Ви є тут

ВПЛИВ НАНОКОМПОЗИТУ НА ФУНКЦІОНАЛЬНІ ПОКАЗНИКИ БІЛКОВИХ ПРЕПАРАТІВ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ

У технології м’ясопродуктів широко використовують білки рослинного і тваринного походження. Білки, додатково внесені у м’ясну фаршеву систему, позитивно впливають на неї та стабілізують її.

Для досліджень залучили наступні білкові препарати рослинного походження: соєвий ізолят "Pro-Vo 500 U", соєвий концентрат "Pro-Vo KM", соєвий текстурат "Pro-Vo Tex PU 35" та соєвий протеїн GS8100. Для білкових препаратів було обрано такі гідромодулі – 1:2, 1:4, 1:6.

Доведено покращення функціонально-технологічних показників та структурно-механічних властивостей шляхом використання нанокомпозиту.

Ключові слова: білкові препарати, кремнезем, функціонально-технологічні показники, структурно-механічні властивості, термічна обробка.

1. Reichert J.E. The use of soy proteins in meat products // Fliseheret. – 2006. – №8. – P. 3–4.

2. Wang Y. Synthesis of raspberry-like SiO2/polystyrene nanocomposite particles via miniemulsion polymerization / Wang Y., Xu H., Gu H. // J. Nanosci. Nanotechnol. – 2009. – Vol.9, Iss.2. – P.1571-1576.

3. Кишенько І.І. Технологія м’яса і м’ясопродуктів. Лабораторний практикум: навч. посібник / І.І. Кишенько, В.М. Старчова, Г.І. Гончаров. – К.: НУХТ, 2010. – С. 367.

ДолученняРозмір
PDF icon 2014_2_ivanov_ua.pdf456.21 КБ