Ви є тут

ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ КОМБІКОРМУ З РІЗНИМИ РІВНЯМИ ПІДКИСЛЮВАЧА У ГОДІВЛІ МОЛОДНЯКУ ПЕРЕПЕЛІВ

Висвітлено результати досліджень щодо продуктивності перепелів породи фараон за згодовування комбікорму з різними рівнями сухого підкислювача. Вивчено такі показники як жива маса, середньодобові та відносні прирости перепелів, витрати корму на 1 кг приросту живої маси. Встановлено, що згодовування комбікорму перепелам віком 1‒49 діб, до якого введено 0,3 % сухого полікомпонентного підкислювача, сприяє збільшенню живої маси на 6,1‒9,4 %, середньодобових та відносних приростів у середньому відповідно на 9,0; 2,8 %, а також зниженню витрат корму на 1 кг приросту живої маси на 3,3‒9,3 %.

Ключові слова: перепели, комбікорм, жива маса, витрати корму, підкислювач.

  1. Виробництво м’яса перепелів. Технологічний процес. Основні параметри: СОУ 01.24-37-537:2006. – [Чинний від 2006-12-25] / О. Пономаренко, Т. Ручко, М. Сахацький, І. Хлюпка. – К.: Мінагрополітики України, 2006. – 16 с. (Стандарт організацій України).
  2. Влияние подкислителей на иммунологический статус телят: зб. науч. трудов по материалам международной научно-практической конференции ["Ветеринарная медицина. Современные проблемы и перспективы развития"] / Под ред. А. А. Волкова. – Саратов: ФГОУ ВПО «Сратовский ГАУ», 2010. – С. 17–21.
  3. Ефективність використання нового препарату –підкислювача кормів із вмістом хелатних сполук мікроелементів – у годівлі молодняку свиней / Л. М. Кузьменко, О. О. Висланько, І. Б. Баньковська [та ін.] // Вісник Полтавської державної аграрної академії. ‒ 2011. ‒ № 4. ‒ С. 81‒85.
  4. Коцюмбас І. Я. Проблеми використання антимікробних препаратів для стимулювання росту продуктивних тварин та альтернативи їх застосуванню / І. Я. Коцюмбас, В. М. Гунчак, Т. І. Стецько // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. ‒ 2013. ‒ Вип. 14, № 3‒4. ‒ С. 381‒389. ‒ Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/Ntbibt_2013_14_3-4_71.pdf
  5. Отченашко В. В. Використання молочної кислоти у тваринництві: [науково-практичні рекомендації] /
    В. В. Отченашко. ‒ Київ, 2012. ‒ 46 с.
  6. Подкислитель "Кискад" в кормлении молодняка крупного рогатого скота [Електронний ресурс] / А. И. Козинец, О. Г. Голушко, М. А. Надаринская, Т. Г. Козинец // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер.: Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. ‒ 2013. ‒ Вип. 190. ‒ С. 110‒114. ‒ Режим доступу до журналу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/nvnau_tevppt_2013_190_22.pdf.
  7. Šamudovská Alena. Effect of water acidification on performance, carcass characteristic andsome variables of intermediary metabolism in chicks / A. Šamudovská, M. Demeterová // Аcta Veterinaria (Beоgrad). ‒ 2010. ‒ Vol. 60. (№ 4). ‒ Р. 363‒370.
  8. The use of organic acids to combat Salmonella in poultry: a mechanistic explanation of the efficacy / F. Van Immerseel, J. B. Russell, M. D. Flythe [et al.] // Avian Pathology. – 2006. – Vol. 35. – P. 182–188.
  9. Thyroid Activity, Some Blood Constituents, Organs Morphology and Performance of Broiler Chicks Fed Supplemental Organic Acids / S. A. Abdel-Fattah, M. H. El-Sanhoury, N. M. El-Mednay and F. Abdel-Azeem // International Journal of Poultry Science. ‒ 2008. ‒ Vol. 7 (3). ‒ Р. 215-222.
  10. Tung C. M. Critical Review of Acidifiers / C. M. Tung, J. E. Pettigrew. ‒ University of Illinois: department of animal sciences, 2006. ‒ 48 p.
ДолученняРозмір
PDF icon 2015_2_nechau.pdf362.5 КБ