Ви є тут
×
Повідомлення про помилку
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable в bootstrap_table() (рядок 238 із /var/www/html/sites/all/themes/bootstrap/templates/system/table.func.php).ВИКОРИСТАННЯ ПРОБІОТИЧНОЇ КОРМОВОЇ ДОБАВКИ «ПРОПІГплв» У РАЦІОНАХ СВИНОМАТОК
В основу проведення досліджень покладено завдання оптимізації нормованої годівлі поросних свиноматок за рахунок використання в складі раціону кормової добавки «ПРОПІГплв» виробництва Інтернешнел Пробіотик Компані, Словаччина, яка отримала технічні умови і дозвіл на використання в Україні.
Проведені дослідження показали, що оптимальною дозою кормової добавки «ПРОПІГплв» в раціонах поросних свиноматок, яка позитивно вплинула на показники обміну поживних речовин в організмі тварин, а також динаміку живої маси за період поросності є 4-5 г на голову.
Ключові слова: поросні свиноматки, кормова добавка «ПРОПІГплв», раціон, живлення, поживність, засвоюваність, жива маса, баланс.
- Деталізовані норми годівлі сільськогосподарських тварин: довідник/ [М.Т. Ноздрін, М.М. Карпусь, В.Ф. Каравашенко та ін.]; за редакції М.Т. Ноздріна. – К.: Урожай, 1991. – 344 с.
- Карнаух Э.В. Пробиотики в коррекции кишечного микробиоценоза / Э.В. Карнаух, А.Н. Базалеева // Проблеми екологічної та медичної генетики і клінічної імунології: зб. наук. праць / Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Луганський державний медичний університет. – К., Луганськ, 2013. – Випуск 1(115). – С. 204-215.
- Стратегические аспекты конструирования будущего / [Лахтин В. М., Афанасьев С. С., Алешкин В. А. и др.] // Вестник Российской АМН. – 2008. – №2. – С. 33-45.
- Нормы и рационы кормления сельскохозяйственных животных / [Калашкиков А.П., Клейменов В.И., Бака-
нов В.Р. и др.]. – М.: Агропромиздат, 2003. – 352 с. - Підгорський В. С. Пробіотики на основі молочнокислих бактерій – сучасний стан і перспективи / В. С. Підгорський, Н. К. Коваленко // Матеріали міжнародної наукової конференції. – Тернопіль, 20-22 травня 2004. – С. 3-7.
- Пробиотики и пребиотики. Всемирная гастроэнтерологическая организация (практические рекомендации). – 2008. – 24 с.
- Тараканов М.А. Механизм действия пробиотиков на микрофлору пищеварительного тракта и организм животного / М.А. Тараканов // Ветеринария. – 2000. – №5. – С. 32-33.
- Mechanisms of Probiosis and Prebiosis: Considerations for Enhanced Functional Foods / Delphine M.A. Sauliner, Jennifer K. Spinler, Glenn R. Gibson et al. // NIH Public Accens Author Manuscript. – 2009. – 20 (2). – P. 135-141.
- Silvia Wilson Gratz. Probiotics and gut health: A special focus on liver diseases / Silvia Wilson Gratz, Hannu Mykkanen, Hani S El-Nesami // Worid Journal of Gastroenterology. – 2010. – 16 (4). – P. 403-410.
Долучення | Розмір |
---|---|
![]() | 323.51 КБ |