Ви є тут

ОПТИМІЗАЦІЯ ПОЖИВНИХ СЕРЕДОВИЩ ДЛЯ КУЛЬТИВУВАННЯ ШТАМУ BACILLUS MACERANS ЯК ПРОДУЦЕНТА ПЕКТОЛІТИЧНОЇ КОРМОВОЇ ДОБАВКИ

Наведено результати досліджень відпрацювання оптимального складу поживного середовища для штаму Bacillus macerans. Вивчали вплив різних джерел Нітрогену (амонію сірчанокислого, амонію хлористого, амонію щавлевокислого, амонію фосфорнокислого двозаміщеного, амонію лимоннокислого, пептону, гідролізату казеїну та сечовини) у складі поживного середовища для штаму Bacillus macerans. Досліджували вплив дії вуглеводів (цукру, мальтози, глюкози, крохмалю, нативної целюлози, NaКМЦ, лігніну, пектину бурякового, висівок пшеничних, жому бурякового) у складі поживного середовища. Встановлено, що оптимальним джерелом Нітрогену та вуглеводів у складі поживного середовища для продуцента Bacillus macerans є відповідно сечовина та жом буряковий.

Ключові слова: поживне середовище, штам Bacillus macerans, ензими, сечовина, жом буряковий, пектаттранселіміназа.

1. Болоховская В.А. Основные аспекты использования ферментной добавки Мацераза в комбикормах с повышенным содержанием трудноперевариваемых компонентов / В.А. Болоховская, В.В. Болоховский // Материалы конференции «Украина. Комбикорма 2006» (26–28 апреля, 2006 г.). – К., 2006. – С. 34–38.

2. Донченко Л.B. Технология пектина и пектинопродуктов / Л.B. Донченко. – М.: ДеЛи, 2000. – 256 с.

3. Препараты ферментные. Методы определения активности пектолитического комплекса: ГОСТ 20264.3–81. – [Введен в действие 2002-01-01]. – М.: Изд-во стандартов, 1981. – 18 с.

4. Свойства фитазы, пектинлиазы и а-галактозидазы Pénicillium canescens / O.A. Синицына, Е.А. Федорова, И.М. Вакар [и др.] // Третий москов. междунар. конгресс «Биотехнология состояние и перспективы развития», Март 14–18, – М., 2005. – С. 212.

5. Simtsyna О.А. Applications of the recombinant enzymes from Pénicillium canescens m biotechnological processes International / О.А. Simtsyna, Е.А. Fedorova, A.G. Pravilmkov // Conference Biocatalysis-2007 «Fundamentals&Applications», June 17–22, 2007. – Moscow-St Petersburg, 2007. – Р. 54. 

ДолученняРозмір
PDF icon 2014_1_bolokhovskyi_ua.pdf281.96 КБ