Ви є тут

УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ М’ЯСО-РИБНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ

Представлено матеріали щодо розроблення рецептур комбінованих м'ясо-рибних напівфабрикатів на основі м’ясної, рибної і рослинної сировини з підвищеними технологічними показниками завдяки використанню рибного гелю.

Проведені дослідження щодо розроблення нових видів м’ясо-рибних напівфабрикатів дозволили розробити нові рецептури м’ясо-рибних бургерів та технологію їх виробництва з використанням рибного гелю.

Визначено, що раціональна частка рибного гелю на основі альгінату натрію в рецептурі м’ясо-рибних напівфабрикатів має складати 10–20 %, а загальна частка в складі рецептури рибної сировини – 10–17 %, що дозволяє досягти високих структурно-механічних і функціонально-технологічних показників м'ясо-рибних напівфабрикатів.

Ключові слова: м’ясо птиці, альгінат, рибний гель, напівфабрикати.

1. Абрамова Л.С. Поликомпонентные продукты питания на основе рыбного сырья / Л.С. Абрамова. – М.: Изд-во ВНИРО, 2005. – 175 с.

2. Будниченко В.А. Рыболовство и производство аквакультуры в Украине и перспективы их развития / В.А. Будниченко // Рыбное хозяйство Украины. – 2011. – № 5. – С. 56–61.

3. Віннов О.С. Статистична обробка експериментальних результатів досліджень: методичні вказівки / О.С. Віннов. – К.: НУБіП України, 2010. – 15 с.

4. Пасічний В.М. Дослідження структурно-механічних властивостей гелів альгінатів для виробництва м'ясних та м'ясомістких продуктів / В.М. Пасічний, Ю. Ястреба // Науковий вісник ЛНУВМБ ім. С.З. Гжицького. – Львів, 2013. – Т. 15, №1 (55), ч. 3. – С. 125–129.

5. Кулинарные полуфабрикаты из мяса птицы повышенной пищевой ценности / В.Н. Пасичный, А.М. Гередчук, Г.А. Симахина, В.В. Задорожный // Вестник Алматинского технологического университета. – 2014. – № 3. – С. 14–18.

6. Пасичный В.Н. Разработка технологии мясосодержащих полуфабрикатов с тыквенной пастой / В.Н. Пасичный, А.М. Гередчук // Новые подходы, принципы и механизмы повышения эффективности производства и переработки сельскохозяйственной продукции: материалы МНПК, 5–6 июня 2014 г., г. Волгоград. – С. 204–206.

7. Новые направления в разработке продуктов рационального питания / А.Г. Храмцов, И.А. Евдокимов, С.А. Рябцева, А.В. Половянова // Сб. науч. тр. СевКавГТУ. Сер. Продовольствие. – 2005. – № 1 (6). – С. 1–9.

8. Baker D.H. Comparative nutrition and metabolism: explication of open questions with emphasis on protein and amino acids / D.H. Baker // PNaS. – 2005. – Vol. 102, № 50. – P. 17897–17902.

ДолученняРозмір
PDF icon pasichny.pdf402.41 КБ